sâmbătă, 29 mai 2010


Uite greva nu e greva


Se parea ,acum citeva zile, ca toate sindicatele sunt solidare si ca vor incepe o greva mare, mare ,mare insa babau si-a bagat coada si incep rind pe rind sa dea inapoi toti soldateii din marea alianta sindicala. C.F.R.-istii nu se solidarizeaza , cica nu fac parte din cei cu salarii micsorate , transportul local vrea greva cu banderole albe - de parca era vorba de greva japoneza- pina si profesorii dau inapoi .Pai cum sa nu dea inapoi cind ministru educatiei afirma ca sindicatele forteaza profesorii la greva si nu saracia lucie in care traiesc dascalii.
Incep sa cred ca suntem un popor sado-maso s-au cel putin o natiune emo careia ii place doar sa planga si sa nu faca nimic din tot ce i-ar putea supara pe guvernanti. E ca o piesa de teatru ieftina , dati-ne ca daca nu facem greva , pe bune ca facem greva, o sa facem greva...si cind vine vremea grevei , stiti noi am glumit.
Oare a inceput sa ne fie frica sa ne spunem pasul ? Unde-i spiritul revolutionarilor din 89 pe care il tot amintim de 20 de ani . Nu spun ca trebuie iesit cu bata - desi pe spinarea unora ar da bine - insa daca s-ar hotari toti bugetarii , cu mic cu mare , sa participe la o greva si sa iasa totodata si in strada credeti ca ar mai avea astia pe cine sa dea afara din servici, i-ar da pe toti angajatii afara?Nu .
Dar n-avem curaj.Asteptam ca cineva sa vina si sa ne salveza.Chiar si la virste inaintate mai credem in "zina padurii".Pacat.....
Zilele astea la Cluj se desfasoara un tirg al locurilor de munca din strainatate pe profil medicina si farmacie, ia ghiciti cam citi doctori si farmacisti vor sa mai stea in tara.Oare nu se organizeaza si un targ al pensiilor , poate vrea vre-o tara sa-i sustina si pe ai nostri si asa scapa guvernantii de-o problema.Bine ar trebui sa se organizeze si pentru restul bugetarilor , da ar fi prea bine pentru Boc si restu gasca , nu?